Kandidaat voor de nieuwe raad: Bert de Ruiter


Bron: Dichtbij

HOOFDDORP - 'Kandidaat voor de nieuwe raad' is een rubriek in aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezingen. Over nieuwe kandidaten die niet eerder raadslid zijn geweest. In deze aflevering 10 vragen aan Bert de Ruiter, kandidaat voor Forza!.
 
Waarom heb je je kandidaat gesteld voor Forza!?
Ik ben graag kandidaat voor Forza! Haarlemmermeer omdat veel issues die Fortuyn op de kaart zette nog altijd actueel zijn en ik een groot voorstander ben van zakelijke oplossingen, met oog voor de menselijke maat. Ik merk dat er behoefte is aan zakelijke, oplossingsgerichte volksvertegenwoordigers met heldere standpunten die zonder terughoudendheid uitgesproken (kunnen) worden.
 
Forza! heeft zich in de afgelopen raadsperiode laten zien als een partij die -net als inspirator Pim Fortuyn- de zittende politieke “elite” het vuur aan de schenen legt en heeft, zelfs als oppositiepartij, veel zaken voor elkaar, of tenminste op de agenda gekregen.
Ik was bijvoorbeeld geschokt toen ik er een paar jaar geleden achter kwam dat het college met als veruit grootste partij de VVD, waar ik me lang thuis voelde, de zondagsopening van winkels tegenhield. Forza! heeft er voor gezorgd dat ’s zondags winkelen nu toch mogelijk is. Ondernemers kunnen tenslotte zelf wel bepalen wanneer ze hun winkel openen.
 
Wat zijn jouw favoriete onderwerpen in de politiek? En welk onderwerp wil je komende raadsperiode graag aanpakken?
Door mijn werk in de internationale aannemerij, gaat mijn belangstelling uit naar onderwerpen als economie en ondernemerschap, infrastructuur en mobiliteit, veiligheid, maar ook onderwijs en jeugd.
 
In de komende vier jaar ga ik me onder andere hard maken voor allerlei ideeën die nader omschreven staan in het Deltaplan Economie, dat onze fractie opstelde om lokaal de gevolgen van de crisis te beperken. Hier staan dingen in die ondernemers en de burger goed van pas komen, zoals het verlagen van OZB voor ondernemers en het voorrang geven van lokale bedrijven bij gemeentelijke aanbestedingen. De gemeente bundelt nu soms relatief kleine onderhoudscontracten tot meerjarenplannen, waardoor alleen grote partijen kunnen inschrijven en plaatselijke ondernemers buiten de boot vallen. Dat moet veranderen!
 
Wat draag jij bij aan de maatschappij?
Mijn hele werkzame carrière werkte ik hoofdzakelijk buiten Nederland. In diverse buitenlanden heb ik meegeholpen aan het bouwen van –vaak grote- infrastructurele projecten zoals de aanleg van havens en andere waterbouwkundige hoogstandjes, en daarmee meegewerkt aan de grote naam die Nederland heeft op dat gebied in de wereld. Ik ben altijd in Nederland gevestigd gebleven, sinds 2002 in Hoofddorp, en betaal dus over het in het buitenland verdiende geld netjes in Nederland belasting.
 
Daarnaast heb ik het altijd een morele verplichting gevonden om ook onbetaalde functies te vervullen, zo ben ik enkele jaren mede-organisator van motorsportevenementen voor de jeugd in de regio geweest en was enige tijd bestuurslid bij een kinderdagverblijf.
Ook geef ik maritieme gastlessen voor groepen 7 en 8 van basisscholen tot en met de derde klas van het middelbaar onderwijs, in de hoop jongeren te interesseren voor een opleiding en later een baan in de maritieme sector.
 
Wat is je belangrijkste (vak)prestatie tot nu toe?
De maritieme gastlessen vind ik wel een hoogtepunt. Ik ben bekaf na zo’n dagje maar als het lukt iets van mijn enthousiasme en passie voor het vakgebied over te brengen op 11 – 15 jarigen dan geeft dat een enorme voldoening waar ook weer energie uit te putten valt.
 
Welk boek heb je voor het laatste gelezen?
Dat was “Liever rechtop sterven dan op je knieën leven”, door Bram Moskovicz, ik leende het van een collega.
 
Als Bert de Ruiter een automerk zou zijn, welke is dat? En waarom?
Ik zou een Duitse diesel zijn. Zo eentje die je nooit langs de snelweg ziet staan met de wegenwacht er bij. Niet bepaald mooi, maakt ook ruimschoots lawaai en bromt soms zelfs wat, maar laat je niet in de kou staan en brengt je altijd verder.
 
Hoe vaak Google jij jezelf? Echt waar?
Het is al een paar jaar geleden dat ik mezelf eens gegoogeld heb. Ik kwam er toen achter dat er nogal wat Bert de Ruiter’s zijn die veel meer in het nieuws zijn dan ik. Zo is er een Bert de Ruiter die speaker is bij paardensport evenementen, ik krijg daar wel eens mail voor met aanvragen om zo’n evenement te presenteren. Soms heb ik stiekem de neiging om op zo’n uitnodiging in te gaan en een paardenevenement te gaan presenteren. Alleen weet ik niets van paardensport ;-) 
 
Wiens baan zou jij absoluut niet willen?
Die van de speaker bij paardensport evenementen ;-)
 
Vertel iets verrassends over jezelf.
Ik werk nu nog offshore, vanaf een groot schip. Dat gaat in een roulerend schema van 4 weken werken / 4 weken vrij. Als ik tot volksvertegenwoordiger gekozen wordt, dan ga ik kantoorwerk doen omdat het raadslidmaatschap vanaf zee natuurlijk niet in te vullen valt. Dan krijg ik hopelijk ook gelijk wat vaker gelegenheid om met mijn 10-jarige zoon te gaan motorcrossen, zijn passie sinds zijn vierde. In het weekend rijden we regelmatig een heel eind voor een geschikte locatie, in de provincie Noord-Holland is er alleen een baan op Texel. 
 
Waar kunnen de kiezers jou online bereiken?
Ik ben vrij actief op Twitter als @DeBertuzzz. Ik twitter niet alleen over politiek, maar ook over andere zaken die me bezighouden en maak af en toe een melige grap. Het mooie van Twitter vind ik de directe interactie die mogelijk is met mensen van allerlei pluimage. Per email ben ik bereikbaar via bert.deruiter@forza.nu
  
Nieuws:
 
 
Copyright 2016 Forza! Haarlemmermeer I All Rights Reserved I Hosting & Design door ABCnet