Forse kritiek oppositie op uitkomst coalitieonderhandelingen


Bron: HCnieuws


HOOFDDORP - Met name de oppositiepartijen CDA en Forza hebben donderdag in de gemeenteraad forse kritiek geleverd op het gesloten akkoord tussen de nieuwe coalitiepartijen VVD, HAP, D66 en PvdA. De nieuwe fractievoorzitter van het CDA, Mariette Sedee, noemde het akkoord vaag.
 
Sedee vond dat de inwoners van Haarlemmermeer de grote verliezers zijn van de verkiezingen. Volgens haar is er helemaal geen behoefte aan 6 wethouders en moet de burger de rekening betalen. Volgens de CDA-fractieleidster hadden de onderhandelaars beter voor een brede coalitie kunnen kiezen met vijf partijen, dus met het CDA erbij.
 
Volgens Mariette Sedee heeft D66 zich bij de neus laten nemen door niet, net als HAP, 2 wethouders te claimen. D66 heeft net als HAP ook 6 zetels in de raad. D66-onderhandelaar Denise Abbas wees de kritiek van de hand. Volgens haar is het aantal wethouders niet maatgevend voor het nieuwe college, maar ook de zwaarte van de portefeuilles.
 
Ook fractievoorzitter Paul Meijer van Forza was zeer kritisch. Hij sprak over een 'college van verliezers'. Meijer plaatste een persoonlijke aanval op PvdA-wethouder Tom Horn, die volgens hem tussen 2006 en 2010 een 'puinhoop' heeft gemaakt van de sociale dienst. Meijer zei dat het CDA-wethouder Steffe Bak is geweest die deze puinhoop de afgelopen 4 jaar heeft opgeruimd.
 
Tom Horn reageerde met de opmerking dat Forza zich als winnaar van de verkiezingen een 'slecht verliezer' toonde.


 
Nieuws:
 
 
Copyright 2016 Forza! Haarlemmermeer I All Rights Reserved I Hosting & Design door ABCnet