Meerderheid raad steunt plan Etta Palmstraat


HCnieuws.nl, 2-10-2016


Een meerderheid van de gemeenteraad steunt het plan om de voormalige GGZ-panden aan de Etta Palmstraat in Hoofddorp aan te kopen voor huisvesting van spoedzoekers en statushouders. Dat bleek donderdagavond tijdens een debat in de raad.

Voorafgaand aan de politieke discussie deden zeven bewoners uit de omgeving van het pand een dringend beroep op de gemeenteraad om niet akkoord te gaan. De tegenstanders zijn bang voor overlast.
Bewoonster Suzanne van Bokhoven vertelde dat zij bewust uit Israël is vertrokken om de onrust te vermijden. Ze zei er niet blij mee te zijn als joodse vrouw nu vermoedelijk in de buurt van alleenstaande moslimmannen te komen wonen.
 
Forza!-raadslid Michel van Dijk vond dat de gevoelens uit de buurt serieus moeten worden genomen en dat het plan van tafel moet. Zijn betoog wekte ergernis bij PvdA-raadslid Mieke Booij.
 
Dankzij Forza! konden de omwonenden van het pand, dat de gemeente wil kopen voor 3 miljoen(!), inspreken in de raad. De bewoners van de Etta Palmstraat klaagden niet alleen, maar kwamen ook met goede initiatieven.

Maar die zelfde inwoners werden niet serieus genomen door een groot deel van de raad. Schaamteloos af geserveerd. Ook verantwoordelijke wethouder Tom Horn liep de raadzaal uit of keerde zijn rug toe naar de inwoners.  Het kan in Haarlemmermeer.
 
Forza! biedt omwonenden Etta Palmstraat excuses aan voor het gedrag van een groot deel van de raad. Een raad hoort inwoners serieus te nemen 
Nieuws:
 
 
Copyright 2016 Forza! Haarlemmermeer I All Rights Reserved I Hosting & Design door ABCnet