Forza! Maassluis


WOS.nl, 1-08-2016

Maassluis krijgt een afdeling van de Fortuynistische beweging Forza! Dat heeft Paul Meijer, fractievoorzitter van Forza! in Haarlemmermeer, desgevraagd laten weten.
 

WOS Media heeft verschillende fracties gesproken met de vraag of een van de (steun)raadsleden de overstap wil maken. Meest logisch zou een partij aan de rechterkant van het politieke spectrum zijn, zoals Maassluis Belang of de VVD. Of een lokale politieke partij als de Verenigde Senioren Partij (VSP).
 

Fractievoorzitter Jan van der Maarel (VSP) weet in elk geval zeker dat het niet in zijn fractie speelt. VVD-fractievoorzitter Gerard van der Wees stelt dat hij niet van dergelijke geluiden binnen zijn fractie heeft gehoord. Gert Jan Enzerink, fractievoorzitter van Maassluis Belang was niet bereikbaar voor commentaar. 
 
 
Verschillende leden binnen de fractie van Maassluis Belang(Solleveld, Molmans, Van de Hoek, Mulder en Dijkstra) hebben al aangegeven niets met Forza! te maken te hebben. Wel is een van hen tevergeefs benaderd voor die partij.
 
 
Afdeling
Meijer zegt verder over de Maassluise afdeling dat er in de afgelopen drie weken meerdere gesprekken zijn gevoerd met in totaal zes mensen. Twee van hen zijn afgevallen, vier gaan wel verder met Forza!, onder wie dus een huidig raadslid.
 
 
Eerder gingen er al geluiden op om in Maassluis een PVV-afdeling op te zetten. Die kwam echter nooit van de grond. Inmiddels is Forza! Maassluis actief op Twitter en Facebook. De partij wil in 2018 meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. De partij, die zich laat inspireren door wijlen Pim Fortuyn, heeft raadsleden in onder meer Haarlemmermeer, Enschede en Nissewaard. 
Nieuws:
 
 
Copyright 2016 Forza! Haarlemmermeer I All Rights Reserved I Hosting & Design door ABCnet