Intrekken ereburgerschap nader bekeken


Haarlems Dagblad, 12-10-2016

HOOFDDORP - De commissie ereblijken van Haarlemmermeer gaat zich oriënteren op de mogelijkheid om uitgereikte gemeentelijke legpenningen en het ereburgerschap in te trekken.
 

Door Bart Boele
 

Forza-fractievoorzitter Paul Meijer heeft daar om gevraagd. Hij ergert zich groen en geel aan de oud-wethouders en ereburgers Jeroen Nobel, Michel Bezuijen, Arthur van Dijk en oud-sportdirecteur Hans Zuurbier en hun - volgens Meijer en vele anderen - dubieuze aanpak bij de aanleg van het nieuwe honkbalcomplex in Hoofddorp.
 

Onlangs verscheen in social media een foto van de vier heren waarop zij in de kantine van het honkbalcomplex vrolijk naar de lens van een fototoestel of smartphone kijken.
Forza stelde meteen schriftelijke vragen aan het college B en W wat de gemeente hier mee te maken heeft gehad.

 

Uit antwoorden van B en W op de vragen bleek dat de gemeente er niets mee te maken had en ook niet wist dat de vier mannen elkaar in de kantine van het honkbalcomplex zouden treffen tijdens het EK honkbal. De heren waren daar op uitnodiging van de uitbater van de kantine.
De gemeente was niet gekend in dat bezoek, aldus B en W.

 

Meijer vindt het ’een provocerende foto’ en vroeg, zoals hij eerder ook al deed, of het ereburgerschap van de oud-wethouders niet kan worden ingetrokken. Dat kan niet. De verordening op de gemeentelijke ereblijken voorziet niet die mogelijkheid.
Dit keer vroeg Meijer of er kan worden gekeken of het intrekken kan worden opgenomen in de verordening ereblijken.

 

,,Voor toekomstige situaties willen wij dit in overweging nemen’’, is het antwoord van burgemeester Theo Weterings. ,,In dit concrete geval is daarvoor geen aanleiding. De commissie ereblijken gaat kijken naar de mogelijkheden, maar ik hecht er aan dat daarbij geen directe relatie bestaat met het verleden van het sportcomplex.’’ Meijer heeft zich daarbij neergelegd.
 
 
Nieuws:
 
 
Copyright 2016 Forza! Haarlemmermeer I All Rights Reserved I Hosting & Design door ABCnet