Forza! blij met maatregel van de provincie inzake windmolens


Persbericht, 15-08-2013

Hoofddorp De fractie van Forza! heeft verheugd gereageerd op het besluit van de provincie om de komst van mega windturbines definitief tegen te houden door middel van een reactieve aanwijzing. Ondanks de bezwaren van buurgemeenten, de provincie en een vernietigend rapport van het Centraal Plan Bureau over windmolens wilde de gemeente doorgaan met de voorbereidingen voor de komst van mega windturbines in het zuiden van Haarlemmermeer. De provincie heeft met de aanwijzing tot grote vreugde van Forza! een eind gemaakt aan deze ambitie van de gemeente.

Fractievoorzitter Paul Meijer; “Het college heeft een bestuurlijke oorvijg gehad van de provincie. En terecht, het college legde alle bezwaren en vernietigende rapporten over windenergie naast zich neer. Deze arrogante houding is door de provincie terecht afgestraft. Onze fractie is vanaf het begin tegen de komst van mega windturbines in Haarlemmermeer geweest en we zijn daarom extra blij met het besluit van de provincie om het college op de vingers te tikken middels een reactieve aanwijzing”.


De fractie van Forza! gaat er vanuit dat het college alle activiteiten om de komst van mega windturbines mogelijk te maken zal staken en het democratisch genomen besluit van de provincie zal respecteren. 
Nieuws:
 
 
Copyright 2016 Forza! Haarlemmermeer I All Rights Reserved I Hosting & Design door ABCnet