Forza: geen voorrang statushouders bij woningtoewijzing


HCnieuws.nl

HOOFDDORP - De fractie van Forza! wil dat de gemeente de voorrangspositie van statushouders op de sociale woningmarkt met onmiddellijke ingang opheft. De partij komt met dat standpunt aan de vooravond van het debat in de gemeenteraad over de huisvesting van statushouders, vluchtelingen met een verblijfsvergunning.

De gemeente heeft grote moeite met het huisvesten van statushouders. Wethouder Tom Horn van Wonen heeft gezegd dat de huurmarkt in Haarlemmermeer muurvast zit. Het komt soms voor dat er maar drie sociale huurwoningen per week vrijkomen. Volgens Horn zijn er onorthodoxe maatregelen nodig om toch aan de taakstelling te voldoen om statushouders onderdak te geven.

De fractie van Forza! vindt dat de crisis op de woningmarkt zo vreselijk hoog is dat het voorrangsbeleid van statushouders niet meer te verkopen is aan andere woningzoekenden. Raadslid Michel van Dijk: "Het hele voorrangsbeleid staat landelijk ter discussie. De regering heeft ook al het standpunt ingenomen dat het huisvesten van statushouders niet ten koste mag gaan van reguliere woningzoekenden. We willen niet wachten op een aanwijzing vanuit Den Haag. We willen dat we zelf als gemeente deze oneerlijke maatregel intrekken."
 
Nieuws:
 
 
Copyright 2016 Forza! Haarlemmermeer I All Rights Reserved I Hosting & Design door ABCnet