Eugenie Prévinaireweg opnieuw op de schop


Bron: HCnieuws

NIEUW-VENNEP - De Eugenie Prévinaireweg in Nieuw-Vennep wordt opnieuw anders ingericht. De gemeente heeft daartoe besloten na kritiek van bewoners en gebruikers van de weg aan de zuidrand van het centrum. Belangrijkste kritiek betrof de wegversmallingen (chicanes) die eerder voor minder dan meer verkeersveiligheid zorgden.
 
Ruim een jaar nadat de weg ingericht is als erftoegangsweg, inclusief 30-km regime en snelheidsremmende maatregelen, gaat de weg weer op de schop. Dat is wel duidelijk geworden uit de reacties tijdens de inloopavond in De Rank. Daar presenteerde de gemeente een nieuw ontwerp voor de Eugenie Prévinaireweg nadat bewoners soms forse kritiek hadden geuit op de manier waarop de weg vorig jaar is ingericht. Maar ook uit de hoek van de politiek kwamen er kritische opmerkingen, met name van Forza! Haarlemmermeer. De wegversmallingen zouden voor gevaarlijke situaties zorgen, terwijl er ook teveel onduidelijkheid was over de voorrangsregeling. Een ander punt van kritiek betrof de aanduiding erftoegangsweg. Volgens de critici kan daar, met zoveel openbare voorzieningen in de buurt (zoals politie en scholen), geen sprake van zijn.
 
De aanpassingen die tijdens de inloopavond zijn gepresenteerd komen in hoofdzaak neer op het verminderen van de dubbele wegversmallingen (2x) naar enkele wegversmallingen en het verwijderen van de enkele wegversmallingen. De straat wordt voorzien van een 30km symbool. Er komen drie drempels (voor het Adamas huis), naast de doorsteek naar het Harmonieplein (ter hoogte van nr. 35) en voor het servicecentrum van de gemeente. De gemeente gaat slechte stukken wegdek herstraten rond te verwijderen wegversmallingen en nieuwe drempels. Er wordt gedacht aan éénrichtingsverkeer tussen het Dokter van Haeringenplantsoen (oostzijde) en de Hoofdweg Westzijde. Daarnaast wordt overwogen éénrichtingsverkeer in te voeren tussen de Eugenie Prévinaireweg en de Spoorstraat. 
 
De gemeente wil op de Hoofdweg Westzijde een vrachtwagenverbod invoeren na de brug naar de Hoofdweg Oostzijde en het voorstel is om snelheidsremmende maatregel aan te brengen (scheidingsbalk fietspad/rijbaan voor kruising met Eugenie Prévinaireweg). 
Of er ook een vrachtwagenverbod ingevoerd wordt tussen Adamas huis en de kerk is nog niet zeker. 
Volgens Mieke Spreeuwenberg (woordvoerster gemeente) was er een breed draagvlak voor de voorgestelde maatregelen. Wanneer de werkzaamheden starten, is er nog niet. "Reken op binnenkort."
 


 
Nieuws:
 
 
Copyright 2016 Forza! Haarlemmermeer I All Rights Reserved I Hosting & Design door ABCnet