Hondenbelasting stamt uit periode van de trekschuit


Hoofddorps Nieuwsblad, 15-11-2016


Hoofddorp - Een van de paradepaardjes van Forza! haalde Paul Meijer tijdens het onlangs gevoerde debat over de Begroting 2017/2020 uiteraard weer uit de kast: "College, laten we nu eens eerlijk zijn: steeds meer gemeenten en politieke partijen vinden een 'uit de periode van de trekschuit' stammende hondenbelasting niet meer van deze tijd. Het is een oneerlijke belasting. Waarom scharen wij ons net als veel andere verstandige gemeenten niet achter de beslissing om die belasting per 1 januari 2018 af te schaffen?"


Maar Meijer had ook goed nieuws: "Onze complimenten aan het College over de aanpak van de fusie met Haarlemmerliede/Spaarnwoude, maar ook een pluim voor de transities in het Sociaal Domein en het op orde brengen en houden van onze financiële middelen.  De lokale lasten stijgen behoudens de indexatie niet en dat is fijn voor onze inwoners.
Zorgelijk vindt Forza het wel dat de schuldpositie van onze gemeente relatief hoog is en dat die tot 2020 geen dalende tendens laat zien." 


Dat het College liefst 10 miljoen euro wil reserveren om snel en discreet strategische aankopen te kunnen doen, vindt Forza niet juist: "Wij hebben dit jaar gezien hoe 'snel' en 'discreet' dit College het veel te dure pand aan de Etta Palmstraat heeft gekocht zonder vooraf een degelijk participatie
proces met de omwonenden te doorlopen.


Het plotsklaps aankopen van dit pand is een van de vele bestuurlijke en politieke dieptepunten van het afgelopen jaar waar onze wethouders verantwoordelijk voor zijn."
Na de komende fusie in 2019 wordt onze gemeente een stuk groter en vindt Forza dat nu het moment is aangebroken om de discussie te starten over de kerntaken mede in relatie tot de vervoersregio Amsterdam en de Metropoolregio Amsterdam.


Daarnaast stelde Forza vragen of het binnen het Cultuurgebouw wel allemaal de goede kant op gaat: "In 2013 is de nieuwe Cultuurnota vastgesteld. De stevige ambities en met name die over het cultureel ondernemerschap die toen zijn geformuleerd, zijn wat onze fractie betreft wel toe aan een evaluatie. We vragen ons hardop af of het nog wel goed gaat met de samenwerking in het Cultuurgebouw."
Tot slot vroeg Forza aandacht voor het groeiend aantal statushouders in deze gemeente en hoe die op termijn aan een baan kunnen worden geholpen. 


 
Nieuws:
 
 
Copyright 2016 Forza! Haarlemmermeer I All Rights Reserved I Hosting & Design door ABCnet