Geen toestemming voor Islamitische scholen


Persbericht

De Haarlemmermeerse gemeenteraad stemde afgelopen donderdag unaniem tegen de vestiging van Islamitische scholen in Haarlemmermeer.

Door twee Islamitische organisaties waren, onafhankelijk van elkaar, aanvragen gedaan voor de vestiging van Islamitische basisscholen binnen de gemeente. Hoewel eerdere aanvragen in de raad ook niet op een meerderheid konden rekenen is Forza voorman Paul Meijer verbaasd dat nu álle fracties tegen de aanvraag stemden.

"Sommige partijen die in het verleden wel voor een dergelijk voorstel te porren waren en doorgaans vooraan staan om Forza de maat te nemen als het om de Islam-kritische opstelling van deze partij gaat, stemden nu dus ook tégen de aanvraag voor de vestiging van een Islamitische school", zegt Forza fractievoorzitter Paul Meijer.
 
In een heldere stemverklaring voor de raad gaf Meijer donderdagavond nog maar eens aan geen moeite te hebben met moslims maar wel met de islam, omdat deze ideologie de vrijheid van meningsuiting beperkt, tegen homofilie is en vrouwen en kinderen binnen de islam als tweederangs mensen worden behandeld. “We zijn niet tegen moslims als mens maar wel tegen islam als ideologie”, aldus Meijer in de raad.  

In een toelichting zegt hij verder: "Forza is altijd al verklaard tegenstander van de vestiging van aparte Islamitische scholen, omdat deze de integratie dus in de weg staan en op veel van deze scholen de kwaliteit van het onderwijs beneden peil is." 
 
 
Dat hij daarin nu ook gesteund wordt door partijen als HAP, CDA, D66, GroenLinks en PvdA verbaast de Forza leider echter. Meijer: "De meeste van deze partijen zijn, ook landelijk, voorstander van meer Islamitisch onderwijs, ik vind het daarom vreemd dat zij nu tegen stemmen." 

Ongelukkig met het stemgedrag van zijn tegenstanders is Meijer allerminst, maar hij vraagt zich hardop af met welke motieven andere partijen tegen het voorstel stemden: "Forza is altijd al tegenstander van verdere islamisering in de polder en dit standpunt spreekt steeds meer kiezers aan. Met het oog op de naderende gemeenteraadsverkiezingen lijkt het dan ook alsof andere partijen Forza wind uit de zeilen proberen te nemen en om stemmen te winnen hun principes in de ijskast hebben gezet." 

Meijer besluit met te zeggen dat hij er vertrouwen in heeft dat veel kiezers bij de komende verkiezingen in Maart 2014 zullen kiezen voor zijn partij, waar over ideeën wel te onderhandelen valt, maar niet over principes. 

Bron: Bert de Ruiter
  
Nieuws:
 
 
Copyright 2016 Forza! Haarlemmermeer I All Rights Reserved I Hosting & Design door ABCnet