Forza! stelt vragen over inburgering nieuwkomers


HCnieuws - 26-01-2015

HOOFDDORP De fractie van Forza! in de gemeenteraad is benieuwd of nieuwkomers ook in Haarlemmermeer hun verplichte inburgeringsexamen niet doen. De fractie heeft schriftelijke vragen gesteld aan het college van B en W.

Aanleiding is het bericht van het ministerie van Sociale Zaken dat nieuwkomers massaal hun verplichte inburgeringsexamen niet maken. Tot nu toe heeft landelijk slechts 5 procent aan deze verplichting voldaan.

Fractievoorzitter Paul Meijer is overtuigd dat dit probleem ook in Haarlemmermeer speelt. "Van nieuwkomers mag je minimaal verwachten dat zij de taal en de gewoontes van dit land leren. Een goede inburgering is van essentieel belang om zelfstandig een bestaan op te bouwen. Wie dit niet doet heeft wat Forza! betreft lak aan de samenleving en niets te zoeken in Nederland."

Forza! wil van het college weten welke consequenties het heeft wanneer nieuwkomers niet voldoen aan de inburgeringsplicht. De partij is van mening dat deze weigeraars geen recht op een uitkering of een woning mogen hebben
 


 
Nieuws:
 
 
Copyright 2016 Forza! Haarlemmermeer I All Rights Reserved I Hosting & Design door ABCnet