Beroering over komst 'Polen-hotel' op Spoorzicht


Hoofddorps Nieuwsblad, 21-09-2016


Forza-fractievoorzitter Paul Meijer is des duivels dat de gemeente toestemming heeft gegeven om op bedrijventerrein Spoorzicht een 'hotel' voor 72 Poolse arbeiders te openen. "Ik ben met stomheid geslagen. Reden waarom ik onlangs in de Raad wethouder Elzakalai vragen hierover heb gesteld maar die zei dat dit om te bouwen bedrijfspand geen woonlocatie wordt maar een logiesadres. Ja zeg, zo lust ik er nog wel eentje", schampert Meijer tegenover deze krant.

Vanwege de gemeentelijke toestemming is er onder naburige ondernemers op het  bedrijventerrein Spoorzicht grote beroering ontstaan want zij zien het niet zitten dat er straks 72 Poolse arbeiders in dit gebouw gaan wonen. Meijer: "Ik begrijp dat volstrekt, want Polen hebben nogal eens de neiging om leuke feestjes te houden en dat kan niet in een kamertje van vier bij vier meter.
Dus die mannen gaan gezellig feesten voor de deur van het gebouw en dat is natuurlijk onacceptabel."

Logies versus wonen 
Opmerkelijk is ook dat de eigenaar van een gebouw verderop geen toestemming krijgt van de gemeente om in zijn eigen bedrijfspand te wonen maar dat die 72 Polen dat wel mogen. Wethouder Elzakalai: "Dat klopt, want op de bedrijfsgebouwen daar rust geen woonbestemming. Maar die buitenlanders wonen er straks niet maar logeren er en dat is echt iets anders. Want als er sprake is van logies dan mag dat wel volgens het bestemmingsplan. Dus hebben wij als gemeente positief gereageerd op de plannen voor dit logieshotel."

Maar daar neemt Paul Meijer geen genoegen mee: "Een krankzinnige reactie. Het bekende doekje voor het bloeden. Ik ga het tot de bodem uitzoeken want dit kan natuurlijk niet.
Trouwens, de komst van zo'n Polenhotel is in strijd met de afspraken die met de Ondernemersvereniging zijn gemaakt.
Zelfs de bedrijvenparkbeheerder is onthutst over de opstelling van de gemeente in deze zaak en betreurt het dat hier straks 72 buitenlandse mannen komen logeren.
Ik ga ervan uit dat deze zaak nog wel een staartje krijgt".

 


 
Nieuws:
 
 
Copyright 2016 Forza! Haarlemmermeer I All Rights Reserved I Hosting & Design door ABCnet