Vraagtekens bij exorbitante hoge kosten monument Schipholbrand


Bron: Dichtbij Haarlemmermeer

HAARLEMMERMEER - De fractie van Forza zet grote vraagtekens bij de exorbitante hoge kosten voor het verplaatsen van het monument voor de slachtoffers van de Schipholbrand. Het monument wordt verplaatst, omdat het oude detentiecentrum op Schiphol is afgebroken.

Het college heeft de gemeenteraad per brief laten weten dat de verplaatsing van het monument naar de plek van het nieuwe detentiecentrum 108.300 euro gaat kosten. Mits dit bedrag niet overschreden wordt. Forza vindt het verplaatsen te veel geld kosten en vindt het plaatsen van een veel goedkopere gedenksteen meer dan voldoende. 
 
 
Politieke willekeur
Paul Meijer: “Ruim 108.000 euro voor het verplaatsen van een monument is heel veel geld dat wat ons betreft anders en beter besteed kan worden. We willen niets af doen aan de emoties rondom de verschrikkelijke brand in 2005 waarbij elf slachtoffers zijn gevallen. Maar er waren ook slachtoffers bij het afschuwelijke familiedrama in 2011 in Hoofddorp en vorig jaar is een heel gezin uit Vijfhuizen in het buitenland om het leven gekomen. Voor hen is er ook geen monument of zelfs een gedenksteen. Dit riekt naar politieke willekeur en valt niet uit te leggen aan onze inwoners”. 
 
Geen onderscheid
Forza heeft over dit onderwerp vragen aan het college gesteld, omdat de fractie meer inzicht willen hebben in de kosten, maar ook inzicht in de afwegingen van het college waarom de ene ramp een monument waard is en de andere niet. Forza vindt namelijk dat er geen onderscheid gemaakt mag worden.


Bron: Dichtbij Haarlemmermeer
 
Nieuws:
 
 
Copyright 2016 Forza! Haarlemmermeer I All Rights Reserved I Hosting & Design door ABCnet