Forza! wil openheid over opgepakte jihadisten


HCnieuws - 19-01-2015

HOOFDDORP - De fractie van Forza! wil dat het college opening van zaken geeft over de vermeende aanhouding van 3 jihadisten vorige week op Schiphol. Forza is onder meer benieuwd of de burgemeester op de hoogte is gesteld van de arrestatie.

De aanhouding werd vorige week gemeld door de Telegraaf. De krant baseert zich op 'goed ingevoerde bronnen' omdat het nieuws officieel stil gehouden zou zijn op last van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De fractie van Forza! wil onder meer weten waarom het nieuws stil gehouden zou zijn.

Forza! meent dat de burgers in Haarlemmermeer recht hebben op eerlijke en volledige berichtgeving over jihadistische activiteiten of dreiging in de polder.

"Het gevaar dat van geradicaliseerde moslims uitgaat moet niet worden onderschat", zegt Forza!-fractievoorzitter Paul Meijer. "Dat is de afgelopen tijd uiterst pijnlijk gebleken. Nauwelijks een week nadat onze burgemeester op het Van Stamplein stond om voor de vrijheid te demonstreren blijkt dat er belangrijk nieuws onder de pet wordt gehouden. Ik voel me hier persoonlijk zeer ongemakkelijk bij, omdat wij onze opvattingen over de islam nooit onder stoelen of banken steken. Er is tenslotte maar één zo'n gek nodig…"


 
Nieuws:
 
 
Copyright 2016 Forza! Haarlemmermeer I All Rights Reserved I Hosting & Design door ABCnet