nieuws
 

Gemeente treedt pas op tegen winkeliers die zondags open zijn na klachten inwoners


Hoofddorpse courant, 30 juni 2012.

HOOFDDORP - De gemeente treedt pas op tegen winkeliers die in strijd met de winkelsluitingswet op zondag hun deuren openen als er klachten zijn vanuit de bevolking. Dat antwoordde burgemeester Theo Weterings donderdag tijdens het Vragenuur in de gemeenteraad op mondelinge vragen van Forza!-fractievoorzitter Paul Meijer.

Forza! stelde december vorig jaar al eens schriftelijke vragen over twee winkels in winkelcentrum Toolenburg. Het college antwoordde toen dat er zou worden opgetreden tegen de bewuste winkeliers, maar burgemeester Weterings gaf donderdag toe dat dit nooit is gebeurd.

De fractie van Forza! stelde eerder deze maand opnieuw vragen over de twee winkels, volgens Paul Meijer een boeken- en groentenwinkel. Meijer zei tijdens de raadsvergadering verbaasd te zijn over de antwoorden. Burgemeester Weterings maakte hem echter duidelijk dat er alleen wordt gehandhaafd als er klachten zijn. Dat is volgens hem ook zo afgesproken in het handhavingsbeleid.

Weterings noemde deze handelwijze toch 'in de geest van Forza!' Die opmerking riep een reactie op van VVD-fractievoorzitter Henk Kuipers. Hij zei 'verbaasd en een beetje boos' te zijn dat Weterings de gemeentelijke aanpak 'in de geest van Forza!' noemde. "Of je handhaaft als gemeente of je doet dat niet." Volgens de burgemeester waren zijn woorden echter ironisch bedoeld.

Paul Meijer nam niet zomaar genoegen met de antwoorden van de burgemeester. Volgens hem betekent de houding van de gemeente in feite dat alle winkels op zondag open mogen zolang er geen klachten zijn. Meijer vroeg zich af waarom de supermarkt in de wijk Pax dan nog wel een boete van 20.000 euro krijgt als die op zondag open gaat. Burgemeester Weterings wilde niet meer ingaan op die vraag.

De gemeente heeft een onderzoek laten uitvoeren onder winkeliers om het draagvlak te peilen om op zondag open te gaan. Dat onderzoek wordt na de zomer in de gemeenteraad besproken.
Nieuws:
 
 
Copyright © 2013 Forza! Haarlemmermeer I All Rights Reserved I Hosting & Design door ABCnet