nieuws
 

Forza! tegen komst van islamitische basisschool


Hoofddorpse courant, dinsdag 12 juni 2012

HOOFDDORP - De fractie van Forza! in de gemeenteraad is blij dat de gemeente een verzoek van de Stichting Islamitisch Onderwijs Zaanstad (SIOZ) wil gaan afwijzen om in Haarlemmermeer een islamitische basisschool op te mogen richten. Uit het raadsvoorstel blijkt dat de gemeente het verzoek afwijst, omdat zij van mening is dat het benodigde aantal leerlingen niet gehaald zal worden. De gemeenteraad moet zich nog over dit standpunt uitspreken.

Fractievoorzitter Paul Meijer van Forza! is blij met het standpunt van de gemeente. "Het islamitisch onderwijs wekt segregatie in de hand en is in onze ogen zeer verwerpelijk. Kinderen leren er dat mannen en vrouwen niet gelijk zijn en dat homo's ziek zijn. Ik ben blij dat de gemeente geen heil ziet in de komst van een islamitische basisschool in onze gemeente''.

Het bestuur van SIOZ heeft recentelijk contact opgenomen met alle politieke fracties in Haarlemmermeer voor een gesprek om het verzoek toe te lichten. Paul Meijer heeft het bestuur inmiddels laten weten dat Forza! van mening is dat de basisprincipes van het islamitisch onderwijs indruisen tegen de kernwaarden van onze samenleving. Forza! zal in de gemeenteraad daarom voor een afwijzing van het verzoek stemmen.

Gerelateerde nieuws(archief) artikelen:

Spitsnieuws
Islamscholen: homo's moeten dood

Volkskrant
Lesboeken Britse islamscholen: gepaste straf homoseksualiteit is de dood


Elsevier
Islamscholen presteren iets beter, maar het blijft slecht

NRC
Islamscholen: 'subsidieer reis naar Mekka'

Binnenlands bestuur
Dossier: Fraude islamitische scholen

Binnenlands bestuur
Puinruimer islamscholen zelf in opspraak


Nieuws:
 
 
Copyright © 2013 Forza! Haarlemmermeer I All Rights Reserved I Hosting & Design door ABCnet